Stadslandbouw Dordrecht

Tuingereedschap lenen

Heeft u een voor- of achtertuin? Of aktief in een buurtmoestuin, maar geen, weinig of geschikt (elektrisch) tuingereedschap thuis? Dordrecht telt maar liefst 4 uitleenpunten voor tuingereedschap waar u terecht kunt !

De Uitleenschuur

Ook genieten van een mooie en aangeharkte tuin in lente, zomer en herfst? Leen tuingereedschap in De Uitleenschuur! De beheerder Ruud Stehouwer helpt je met de keuze van een geschikt handgereedschap en/of elektrisch apparaat.

Handgereedschap    BORG € 5,--           Elektrisch         BORG   € 15,--          

bats
beugelzaag
bezem (hard of zacht)
bladhark
bosmaaier
grasmaaier
grondboor
handbijl
hark
hamer
kruiwagen
mestvork/-riek
plantenschopje/-schepje
vernevelaar (5 of 10 liter)
snoeischaar (klein, middel of groot)
verlengkabel/-haspel

bladblazer
draadmaaier
heggenschaar
maaimachine
verhakselaar/takkenversnipperaar

   

Adres: Mauveplein 2A (Oud-Krispijn)

Openingstijden: maandag en donderdag tussen 11.00 - 13.00 uur van 1 maart t/m 31 oktober met een mogelijke eerdere start of latere sluiting i.v.m. de weersverwachting

Beheerder: Ruud Stehouwer, 078-8420359, 06-14339592 (voor advies en openingstijden). Sociaal wijkbeheerder van Trivire: Henk van Gemert, 06-17710153 (voor meer informatie)

Tuinpunt Trivire

Heeft u een tuin maar geen tuingereedschap? En woont u in Stadspolders of Dubbeldam? Met het Tuinpunt maakt Trivire het wijkbewoners gemakkelijk om hun tuin te onderhouden: men kan gratis tuingereedschap lenen. Neem wel een legitimatie (ID-kaart, paspoort, rijbewijs) mee. Na de tuinklus brengt u het gereedschap terug en als het stuk is wordt een vergoeding gevraagd.

Handgereedschap Elektrisch gereedschap

bezems
bladhark
boomzaag
hak
heggenschaar
kruiwagen
platte schop
rechte (steek)schop
snoeischaar
takkenschaar
tuinhark 

Het Tuinpunt leent geen elektrisch gereedschap uit !

 

Adres: gebouw Het Palet, Dudokplein 213A (Stadspolders)

Openingstijden: maandag t/m vrijdag tussen 08.30 - 09.30 uur

Wijkbeheerders: Oesha Barhoe en Carl Weynschenk, 078-6331791, c.weynschenk@trivire.nl

Uitleenpunt tuingereedschap Wantijschool 

Heeft uw tuin een onderhoudsbeurt nodig, maar heeft u thuis niet het goede tuingereedschap hiervoor? En woont u in Staart West? Dan kunt u gereedschap lenen van ContourdeTwern. Het lenen van het tuingereedschap is gratis en maximaal 1 week kunt u het gebruiken. Het geleende gereedschap dient weer schoon en heel ingeleverd te worden. 

Het mooiste zou zijn als u bijvoorbeeld de heg samen met de buren kunt snoeien zodat meerdere mensen gelijktijdig gebruik kunnen maken van het tuingereedschap.

Om op meerdere tijdstippen open te kunnen zijn, zoeken we vrijwillige medewerkers die een uurtje in de week de uitleen willen verzorgen. Wilt u deze medewerker zijn? Bel Tineke Hoffman (coördinator) dan voor een afspraak!

Adres: Maasstraat 204 (Staart West)

Openingstijden: donderdag tussen 11.00 - 12.00 uur van 1 maart  t/m 31 oktober. Tijdens de schoolvakanties is er geen uitleen mogelijk! 

Coördinator: Tineke Hoffman, 078-6324100, 06-30313934, tinekehoffman@contourdetwern.nl, adviseur wonen van ContourdeTwern (maatschappelijke organisatie), www.contourdetwern.nl

   

Uitleenpunt tuingereedschap Wijkpost Woonbron 

Dordtenaren die in de Vogelbuurt wonen, kunnen tuingereedschap lenen van Stichting Vogelbuurtbelangen en ContourdeTwern. Tuinliefhebbers kunnen allerlei gereedschap maximaal 1 week gratis lenen. Het geleende gereedschap dient weer schoon en heel ingeleverd te worden. Doordat Woonbron haar medewerking aan dit project verleent en de wijkmeester de uitleen wil verzorgen, is het uitleenpunt in de wijkpost van Woonbron. Vrijwilligers die graag de uitleen op andere dagen willen verzorgen, kunnen contact opnemen met Tineke Hoffman.

Adres: Pluvierstraat 7 (Vogelbuurt)

Openingstijden: elke dinsdag- en donderdagochtend tussen 10.30 - 11.30 uur van 1 maart  t/m 31 oktober

Coördinator: Tineke Hoffman, 078-6324100, 06-30313934, tinekehoffman@contourdetwern.nl, adviseur wonen van ContourdeTwern (maatschappelijke organisatie), www.contourdetwern.nl

TIP: Tuingereedschap in een hoekje thuis wat niet meer goed werkt? Ga ermee naar het Repair Café Dordrecht in Ontmoetingscentrum Sta-pal om het gereedschap te laten fixen.