Stadslandbouw Dordrecht

Dordtse vrijwilligers en verzekering

De gemeente Dordrecht en de andere 5 Drechtsteden hebben een gemeentebrede verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers die in organisatorisch verband vrijwilligerswerk verrichten. 

Ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering & aansprakelijksheidsverzekering voor vrijwilligers
Alle vrijwilligers van organisaties in de gemeente Dordrecht zijn verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen en voor aansprakelijkheid. Als je vrijwilliger bent en in een situatie komt dat je eigen verzekering niet toereikend is, dan kun je op dat moment gebruik maken van de collectieve verzekering die de gemeente heeft afgesloten bij Raetsheren van Orden. Lees voor alle informatie de folder over de verzekering. 

Schade... en dan?
Voor schade staat er op de website van de gemeente Dordrecht en de website van het SSKW (Samenwerkingsverband Sociaal Kultureel Werk) een schadeformulier. Je kunt dit formulier downloaden op je eigen computer.

Na het invullen kun je het formulier e-mailen naar info@sskw.nl of sturen naar SSKW, Spuiweg 93, 3311 GT Dordrecht. Voor vragen over de vrijwilligersverzekering en het schadeformulier kun je bellen met SSKW via 078-6137029 op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur.

Het SSKW checkt vervolgens de gegevens bij de vrijwilligersorganisatie. Daarna gaat de claim door naar de Raetsheren van Orden. De opgelopen schade wordt door deze verzekeraar rechtstreeks met de benadeelde afgewikkeld en de gemeente krijgt vervolgens bericht hoe de claim is afgehandeld.