Stadslandbouw Dordrecht

Stichting BuitenZinnig zet zich in voor een VoedselBos op het Eiland van Dordrecht

Kom meer te weten over Voedselbos 'BuitenZinnig' op het Eiland van Dordrecht

Wie zijn wij en wat is een VoedselBos?
Hallo allemaal, 
Wij zijn Guido Wieringa (links op de foto), Hans van de Velde (boven), Oege Oevering (onder) en Paul Zuijdweg (rechts). Met ons vieren zijn wij het bestuur van de Stichting 'BuitenZinnig'.

Wij zijn een enthousiaste groep en zijn begonnen met het maken van een VoedselBos op het Eiland van Dordrecht.

Wat is een VoedselBos?
Een VoedselBos is een heel gewoon bos, maar het heeft iets extra's omdat er eetbare planten in staan. Een bos groeit 'vanzelf', zonder dat mensen daar iets aan hoeven te doen. Mest geven, onderhouden of gif spuiten is allemaal niet nodig. Een bos kan vanzelf heel vruchtbaar worden. In een VoedselBos is veel eetbaars te vinden. Ook is er in een VoedselBos plaats voor heel veel leven. Vogels, insecten en andere dieren vinden er een plekje.

Stichting 'BuitenZinnig'
Het doel van de stichting is het realiseren van een VoedselBos op het Eiland van Dordrecht. Dit doen we op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze met hulp van vrijwilligers: jong en oud, arm of rijk, man of vrouw, ziek of gezond. We gaan sociaal zwakkeren, jeugd en jongeren inzetten om mee te werken en te denken. Scholen gaan we ontvangen om informatie te geven over duurzaamheid en permacultuur.

Oproep voor vrijwilligers 
Vind je het leuk om ons te helpen? Elke hulp is welkom en we zijn blij met elk uurtje, dagdeel of dag. Er is geen speciale kennis voor nodig. Hier aanmelden als vrijwilliger.

Wij zoeken 
Heeft u planten die eetbaar zijn of planten met eetbare vruchten, noten of zaden? Laat het ons weten via ons e-mailadres info@stichtingbuitenzinnig.nl. Ook is het mogelijk om oud of ongebruikt (tuin)gereedschap aan ons te doneren. Een boom of struik doneren en deze in het VoedselBos planten is ook mogelijk. 

Graag tot ziens!

Stichting 'BuitenZinnig', Dordrecht
Telefoon: 06-43637483 (Hans van de Velde)
info@stichtingbuitenzinnig.nl
www.stichtingbuitenzinnig.nl
Facebook VoedselBos BuitenZinnig
 


 

 Naar het overzicht