Stadslandbouw Dordrecht

Feestelijke uitreiking vierde stip Keurmerk Natuurlijk Tuinieren

Op Zaterdag 30 augustus van 12.00 tot 12.30 vindt op volkstuincomplex Het Vlijpark aan de Nieuwe Noordpolderweg de feestelijke uitreiking plaats van de Vierde Stip van het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Het Vlijpark mag zich dan rekenen tot de exclusieve club van 17 volkstuinverenigingen in Nederland die de hoogste graad van natuurvriendelijk tuinieren bereikt hebben.

Marie José Meertens zal namens de AVVN, het Algemeen Verbond van Volkstuinders Verenigingen in Nederland, een korte toelichting geven op het keuringsrapport.

Cees Mastenbroek van de Vereniging voor natuur- en milieueducatie IVN zal betogen dat ‘Groen Goed Doet’ en een wethouder van het Dordtse college van B & W zal de vierde stip op het keurmerkbord plakken.

Verder zal zich een plechtige onthulling voltrekken.

Bijzonder aan deze zaterdag is ook nog dat die is uitgeroepen tot de eerste landelijke Dag van de Tuin. In Nederland tonen zo’n 32 volkstuincomplexen hun moes- en bloementuinen aan het publiek. In het Vlijpark kan van 10 tot 16 uur een open-tuinenroute worden gewandeld.Naar het overzicht