Stadslandbouw Dordrecht

Feestelijke opening Groeituinen

Eén van de braakliggende terreinen aan de Patersweg in Oud-Krispijn is in de laatste maanden omgetoverd tot een wijkmoestuin. De tuin is nog niet af, maar je kunt al goed zien hoe het de komende maanden zal worden als de groente verder op komt en de bessenstruiken vruchten gaan dragen. Benieuwd naar de tuin en naar wat er de afgelopen maanden allemaal gebeurd is? Kom dan op zaterdag 28 juni om 17:00 uur naar de feestelijke opening!

De opening wordt verricht door de wethouder mevrouw Rinette Reynvaan. Zij zal samen met de voorzitter van de Groeituinen Onno de Bruyne de gebruikersovereenkomst tekenen en vervolgens een naambord onthullen. Daarna kan iedereen de tuin bekijken en vrijwilligers geven graag  een rondleiding door de tuin. Ook kunnen er al producten uit de tuin geproefd worden. 

De Groeituinen zijn bedoeld om samen stadslandbouw te bedrijven. De vrijwilligers die op de tuin meewerken, kunnen de groenten, kruiden en bloemen gratis voor eigen gebruik mee naar huis nemen. De tuin is in de eerste plaats voor buurtbewoners van de wijk Oud-Krispijn, maar iedereen die er plezier in heeft om samen met anderen bezig te zijn met het telen van groente, is welkom.

Nieuws en informatie over de Groeituinen,  cursussen en informatiebijeenkomsten is te vinden  op www.facebook.com/groeituinen.

Het bestuur van de stichting Groeituinen Dordrecht nodigt u hierbij van harte uit om de opening bij te wonen en de eerste producten uit de tuin te komen proeven. De Groeituinen zijn te vinden op één van de braakliggende percelen aan de Patersweg, naast huisnummer 20. Naar het overzicht