Stadslandbouw Dordrecht

Eerste tuinseizoen van TuinHier Krispijn

De buurtmoestuin TuinHier Krispijn bevindt zich in de binnenruimte van een blok woningen aan de Bosboom Toussaintstraat, Brederodestraat, Tesselschadestraat en Huygensstraat in de wijk Krispijn.

In bruikleen 
De ongebruikte grond van ± 130 m2 is in beheer door een timmermansbedrijf. De eigenaar van dit bedrijf heeft deze grond aan de initiatiefnemers en 5 gezinnen in bruikleen gegeven. Zo konden de nieuwbakken tuinders in oktober 2014 beginnen met het geschikt maken van de grond voor de moestuinen. De juniorbewoners helpen een handje mee en steken op deze manier al veel op van verse groenten, kruiden en fruit.

Hergebruik van bestaande klinkers
De klinkers van de voormalige opbergloods werden hergebruikt voor de paden tussen de tuintjes, struiken werden gerooid, verse tuingrond werd toegevoegd en 2 IBC’s (1 m3 vaten) werden aangesloten op de hemelwaterafvoer van het bedrijfsgebouw. Ook wordt er van tuinafval compost gemaakt en zorgen de gezinnen tijdens de vakanties voor elkaars moestuin.

De binnentuin is niet vrij toegankelijk voor belangstellenden, maar een ieder is van harte welkom (na een afspraak) om een kijkje te komen nemen. 

Timon Fieggen, initiatiefnemer
Buurtmoestuin TuinHier Krispijn
078-6413739
fieggen@zonnet.nlNaar het overzicht