Stadslandbouw Dordrecht

Rondleiding bij gifloze tuinvereniging Kringloop

Altijd al een moestuin willen hebben, of houd je gewoon van lekker buiten bezig zijn?
Tuinvereniging Kringloop ligt aan de rand van Dordrecht, ingebed in de natuur van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Wanneer je de poort door gaat bij de ingang aan de Wieldrechtse Zeedijk 6, laat je de stad achter je en kun je direct genieten van de rust, de natuur en de ontspanning. Wees dan ook niet verbaasd als je op 1 van de tuintjes ineens oog in oog staat met een ree of fazant.
Bij deze vereniging wordt gifloos en zonder kunstmest getuinierd. Waarom? Natuurlijk omdat het gezond is voor jezelf en voor de natuur, maar ook omdat er niets zo lekker smaakt als een bietje of worteltje dat de tijd heeft gehad om langzaam te groeien in de volle Hollandse kleigrond.
Is je interesse gewekt en wil je zelf eens een kijkje komen nemen op het prachtige tuinencomplex van de Kringloop? Kom dan langs op 29 september, wanneer de leden gezamenlijk het zomerseizoen afsluiten. Je bent van harte welkom voor koffie met een lekker stuk appeltaart en de leden vertellen je graag meer over het terrein. Van 10 tot 12 uur zijn er rondleidingen, verzamelen bij de schuur.
Kinderen zijn van harte welkom in de eigen speelhoek met trampoline en ook wordt er deze dag voor een zacht prijsje fruit verkocht uit eigen boomgaard.
Komt deze zaterdag je niet uit, dan ben je ook welkom voor een rondleiding of een gezellig bakje koffie op één van de reguliere onderhoudsdagen, deze zijn dit jaar nog op 6 of 27 oktober om 10 uur.
Kijk voor meer informatie op de website www.tuinverenigingkringloop.nl of mail naar tuinverenigingkringloop@gmail.com.


 Naar het overzicht