Stadslandbouw Dordrecht

Voedselbos BuitenZinnig

Het eerste Dordtse Voedselbos BuitenZinnig ligt aan de rand van de wijk Stadspolders op het terrein van Dorp De Hoop, Provincialeweg 70, huisnr. 80.
VoedselBos BuitenZinnig imiteert een soort bosrand, maar het heeft iets extra’s omdat er allemaal gewassen in staan waarvan delen eetbaar zijn. Het VoedselBos staat voor duurzaamheid. Oftewel: sociaal+ leven, milieuvriendelijk, ecologisch doordacht, verantwoord en toekomstgericht denken.

Een VoedselBos is simpel gezegd, “EEN BOS MET VOEDSEL”.
Bijna alle gewassen in het VoedselBos hebben eetbare delen. We noemen dit ook wel een bio-divers ecosysteem. Ons VoedselBos is een ontworpen bos met hoogteverschillen en waterpartijen. Het is een zogenaamd “romantisch” VoedselBos, waar het aangenaam is om er te zijn en leuke dingen te doen. Je kan wel zeggen dat in Het VoedselBos rekening is gehouden met de romantische waarden die een bos kan hebben. Lekker wandelen, koffie drinken, eten op het terras, een workshop, her en der een vruchtje snoepen, een vuurtje stoken of gewoon even lekker chillen. We maken geen gebruik van pesticiden en/of kunstmest, biologisch voedsel dus.
Facebook

Plantlagen
Een voedselbos ontstaat niet helemaal vanzelf, maar moet 'ontworpen' worden. Met 'ontwerp' wordt hier bedoeld dat we op een slimme manier de planten uitkiezen die in een voedselbos komen te staan. Een divers, eetbaar bos bestaat uit zoveel mogelijk 'lagen' planten: van hoge bomen tot bodembedekkers. De laag-bij-de-grondse planten hebben voldoende zonlicht nodig. Daarom heeft een voedselbos veel open plekken. 
       

1 - hoge bomen | 2 - lage bomen | 3- struiken | 4 - vaste planten | 5 - wortels |
6 - bodembedekkers | 7 - klimplanten | niet zichtbaar - schimmels/paddenstoelen


Adresgegevens

Johanna Naber-erf
Ga naar de website

Contactpersonen

Paul Zuijdweg
Stuur een e-mail

Guido Wieringa
06-10507456
Stuur een e-mail

  Ecologisch