Stadslandbouw Dordrecht

Wat ligt er op je bord? Voedselcafé over gezonde en duurzame voeding

Locatie: Duurzaamheidscentrum Weizigt, Dordrecht
Datum: 18-04-2018 20:00
Einddatum: 18-04-2018 22:00

We kiezen steeds vaker voor biologische producten, maar wat is nou echt gezonde voeding en wat betekent dit voor de natuur? Immers zonder goede natuur, geen gezonde voeding; zonder gezonde voeding, geen goede gezondheid. Diëtist Margje Vlasveld spreekt hierover woensdag 18 april in het Voedselcafé van het Platform Duurzaam Dordrecht.

De laatste jaren wordt veel geschreven en gesproken over voeding, maar dat heeft het er allemaal niet duidelijker op gemaakt wat wel of niet goed is. Moeten we superfoods eten, wel of geen brood of gluten of koolhydraten en zeker minder vlees? En is biologisch goed of biodynamisch beter? Diëtiste Margje Vlasveld weet: ,,Er bestaat geen dieet of voedingsadvies dat goed is voor iedereen, want ieder mens is uniek.”

Antroposofie
Voor Vlasveld is antroposofie een inspiratiebron. Zij werkt vanuit een holistische visie op voeding, met de menselijke natuur en duurzame voeding als uitgangspunt. Zij deelt haar kennis over voeding, ziekte en gezondheid en vele jaren praktijkervaring graag om mensen te helpen bij het maken van bewuste keuzes. De antroposofische visie op voeding is daarbij zeer behulpzaam, juist als het ingewikkeld wordt en veel “gewone voeding” niet meer kan. Zij is lid van de Nederlandse vereniging voor diëtisten werkzaam vanuit de antroposofie (NVDA). Vragen aan Margje Vlasveld kunnen ook al per mail worden gesteld. Zij bundelt de antwoorden waar mogelijk al in haar presentatie: info@de-meermin.nl
Lees ter inspiratie ook een interview met Tessa-Bonnema: 'Eten doe je niet alleen voor jezelf'.

Gratis toegang
Het Voedselcafé (20.00 tot 22.00 uur) vindt plaats in Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen. Inloop vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis. Aanmelden kan hier.
Heb je een duurzaam initiatief, een eetgroep, cursus, workshop of bijeenkomst? Er is ruimte om te pitchen. Laat het weten op het aanmeldformulier.

Tot woensdag 18 april!
 


Naar het overzicht